Proiecte

Ești aici

Dezvoltăm soluții software folosind tehnologii Microsoft și mobile, testăm echipamente de comunicații încă din 2001. De-a lungul timpului partenerii noștri au fost atât companii mici și mijlocii din Danemarca cât și giganți tehnologici precum Nokia, Texas Instruments sau Microsoft.

Datorită experienței acumulate pe diverse tehnologii, produsele și soluțiile inovatoare dezvoltate pentru partenerii noștri îi ajută în dezvoltarea business-ului, întărindu-și astfel poziția pe piață.

Soluțiile noastre software sunt utilizate în multe țări de pe întregul glob, în domenii diverse precum: Human Resources Management, Document Management, Healthcare, Business Process Improvement, Telecommunication, Animal Husbandry, Automotive, Workplace Safety.

La Wirtek management-ul proiectelor se desfășoară pe baza metodologiei iterative SCRUM, care, în esență, face ca beneficiarul să participe activ la procesul de dezvoltare al proiectului, astfel încât în orice moment acesta va fi implicat în luarea deciziilor precum: prioritizarea taskurilor, definirea ori modificarea specificațiilor/funcționalităților etc. De asemenea, această metodologie asigură o transparență maximă în privința stadiului de execuție al proiectelor.

Poți citi despre trei dintre proiectele la care lucrăm în secțiunea de mai jos.

____________________________________________________________________________________________________________

UMBRELLA crește! – abordarea inedită și dedicarea echipei fac diferența

Proiectul HrSolutions sau Umbrella, așa cum ne place nouă să-l numim, a pornit timid cu o echipă de 2 oameni. Inițial echipa a preluat mentenanța unui produs existent dezvoltat de clienții noștri din Danemarca. Acesta era o aplicație web, care oferea chestionare pentru măsurarea satisfacției anagajaților într-o organizație.

Câștigând încrederea clientului prin gândire creativă, soluții inedite și implicare am hotărât împreună cu clientul să adăugăm produsului deja existent încă o aplicație adiacentă procesului de recrutare, denumită HR recruitment. Am construit produsul de la zero în cateva luni și în 14 aprilie 2015 am avut deja release.

Pentru a oferi o gamă cât mai complexă de servicii legate de recrutare, s-a decis distribuirea produselor dezvoltate anterior în forma unei platforme: MyHrSol. Cei din echipă l-au denumit în mod corespunzător Umbrella și îngloba cele 2 produse web.

Echipa a început să lucreze la platformă și în curând erau puși în situația de a propune o soluție tehnologică pentru autentificarea ca utilizator pe toate cele 3 produse cu același username. Aveau opțiunea de a alege o soluție simplă, rapidă, mai puțin robustă. Asta ar fi funcționat pe termen scurt, dar calitatea produsului livrat și satisfacția clientului pe termen lung au fost criteriile decisive. Astfel au preferat să meargă pe varianta mai complexă și mai greu de implementat. Și-a asumat provocările și riscurile unei tehnologii noi, folosind  IdentityServer de la Thinktekture ieșind până la urmă triumfători și satisfăcuți de beneficiile ei atât ca și developer cât și ca și utilizatori ai produsului.

Se pare că 14 era numărul norocos al proiectului, deoarece release-ul platformei MyHrSol s-a efectuat tot într-o zi de 14, în septembrie 2015.

În aceeași lună s-a alăturat echipei Vasi, unul dintre internii talentați ales pentru a deveni un Wirtek Viking în urma internshipului din vară. Deși nu avea experiență, a reușit să se integreze ușor în echipă și a ajuns în scurt timp să implementeze feature-uri noi pentru produs cu ajutorul Adrianei și Andreei. Echipa număra deja 5 membri, cu background și skilluri variate: developeri, testeri, Scrum Master și Product Owner.

După fiecare release am organizat câte o zi de Bug Hunting în care am invitat toți doritorii din firmă să testeze aplicația, încercând s-o validăm într-un mediu controlat înainte de punerea ei în producție. Totodată ne-am dorit să adunăm feedback de la cei care intrau pentru prima oară în contact cu aplicația. Cele 2 ediții de Bug Hunting Day s-au încheiat cu zâmbete, mai ales pentru câștigătorii premiului Bugs Bunny pentru cel mai tare bug și premiului Elmer Fudd pentru perseverența cu care s-au vânat cele mai multe bug-uri.

Toate produsele din cadrul proiectului sunt aplicații web dezvoltate folosind ASP .NET MVC, Bootstrap, CSS3, HTML5, IdentityServer.

În martie 2016 ne vizitează pentru prima oară clientul pentru a avea kick-off la următorul nostru proiect sub Umbrella – o platformă pentru urmărirea obiectivelor setate în planurile de dezvoltare personală.

____________________________________________________________________________________________________________

INNOMATE – o colaborare excelentă bazată pe loialitate și respect reciproc

Proiectul Innomate, cu care s-a început colaborarea din 2009, este unul din cele mai mari proiecte ale noastre – o aplicație web-based de gestionare a Resurselor Umane: descrierea locurilor de muncă, aplicare pentru locuri de muncă, recrutare de personal, chestionare și seminarii îndreptate spre angajat.

Adeptă a metodologiei SCRUM, echipa este formată din 9 membri: 7 devi și 2 testeri mereu plini de entuziasm în abordarea ultimelor tehnologii și framework-uri: Visual Studio 2015, MSSQL 2012, N'Hibernate, ASP.NET MVC 4, Windows Azure, Workflow Foundation, Ninject, Inversion of Control, Dependency Injection, BDD, Rhino Security, HTML5, CSS3, Javascript, jQuery, Knockout, SignalR, Glimpse, Sentry, Cruise Control .Net, Jira, Crucible etc.

Un proiect HR care lucrează cu ultimele tehnologii, oferă posibilitatea de pair programming și aduce mereu entuziasm prin prospețimea informațiilor. O provocare continuă pentru membrii echipei care permite study groups pe proiect, code review-uri dar și testare automată.

Innomate a reușit mai ales prin diferența etnoculturală a membrilor – români, danezi și un suedez – să aducă un plus de diversitate și calitate muncii în echipă ridicând-o la un alt nivel.

Calmul, înțelegerea dar și aptitudinile tehnice ale lor, au creat cu Wirtek o relație bazată pe loialitate și respect reciproc.

Munca lor fiind în principiu remote, cei trei membri din străinătate, își fac timp în fiecare an să petreacă o săptămână în România, mizând pe eficiența interacțiunii directe. Încearcă să găsească soluții împreună, să lucreze în aceeași locație, să se cunoască mai bine atât la nivel profesional, cât și personal.

Iar când programul ia sfârșit, iau parte cu plăcere la grătarele sau activitățile relaxante din cadrul Wirtek nu doar împreună cu membrii echipei, ci cu toți colegii, întărind cu atât mai mult relația creată între noi. 

____________________________________________________________________________________________________________

Sărbătorim 75 de sprinturi provocatoare și frumoase împreună cu TWINCA

Programatori .Net și Android și-au solicitat atât mințile dar și degetele pentru ca acest proiect să poată ajunge la al 75-lea sprint. E mult? Da. Se poate și mai mult? Cu siguranță! Chiar dacă proiectul a ajuns să fie folosit în producție încă după primele sprinturi, îmbunătățirea lui și adăugarea de noi funcționalități a ținut echipa mereu activă.

Proiectul Twinca are una dintre cele mai mari, mai variate și mai dinamice echipe din cadrul companiei Wirtek. Este vorba de o platformă complexă, adaptabilă concepută pentru administrarea fermelor de animale comerciale, inclusiv monitorizarea bunăstării, hrănirea, medicația și gestionarea animalelor.

Chiar dacă scopul proiectului i-a făcut pe unii să zâmbească, membrii echipei Twinca au ales să descopere provocarea din spatele butoanelor gri-închis, ca de cauciuc.

Proiectul a avut parte de destule provocări tehnice. Constrângerile de milisecunde, hardware-ul (tablete Android rugged) mai puțin performant și componentele hardware/software personalizate se numără printre ele. Cu toate acestea, Wirtek Vikingii neînfricați nu s-au descurajat și au reușit să țină piept acestor provocări prin sinergia echipei. Pentru ei, tehnologii precum Windows Forms, WPF, .NET CF, Windows Mobile, Android, WCF, Web API, SQL Server, SQL Server CE, SQLite, au puține secrete.

Scopul echipei a fost și va rămâne acela de a menține clientul fericit. Un client care și acum, câțiva ani mai târziu, este mulțumit și mândru de echipa care are grijă ca produsul lui să satisfacă cerințele pentru care a fost gândit.